Vallavägen 2A

Min nya adress kära vänner. En etta på 27 kvadrat på andra våningen i Irrblosset, kan det blir bättre? Jag tror vi kommer komma bra överens jag och Irrblosset, jag känner det på mig!

Bye Linkan

Då var det dags, hejdå Linköping för ett tag. Kommer sakna denna underbara stad och underbara människor. Fan vad jag trivs här! Det är fantastiskt. Klockan 14 går tåget mot Falustad. Kommer bli skönt att komma hem till lugna sköna falun. Saknar Jackis! Och brudarna såklart, gud så längesen jag såg er!


Slö

Känner mig lite slö. Kom hem från skolan runt 18 tiden och la mig direkt i soffan för att vila lite, och somnade. Vaknade nu vi niotiden och kände mig som en zombie. Hoppas bara jag kan sova i natt nu.
Annars är jag inne i tentaplugget för fullt. Sista pluggdagen i morgon, sen tenta på fredag. En annan sak jag gjorde idag som var väldigt klantigt var att jag råkade radera alla min köpoäng hos stångåstaden. High five! Dom har någon kampanj där man kan få 300 extra poäng i sitt drömområde, jag skulle såklart försöka få dessa poäng men läste lite fel och registrerade om mig på sidan. Sen noll poäng. Hoppas dom kan fixa det. 

lite trött

Vad är det med studentbostäders hemsida!?? Jag blir tokig. Den har varit nere hela dagen och jag vill kolla lägenheter. Aja, hoppas på att den ska vara hel till imorgon...

En hektisk dag

Vaknade runt nio tiden och var alldeles för trött för att gå upp. Men fick lov att dra mig upp runt tio för att hinna till Klara och fixa allt som var kvar till sittningen. Sen bar det iväg till tornby där vi handlade 12 bag in box på systemet och två kassar på coop. Ganska mycket att kånka hem sen på bussen kan jag säga. Men sittningen kommer bli grym. Jag ska klä ut min till Askungen. Sen satt vi ute i gräset och drack en flaska vin som vi förtjänat efter en dag av hektisk planering och handling. Efter vinet blev det allsång på flamman. Nu hemma. Ska nog ta min en macka och lyssna på coldplay. Känner mig på sånt humör. Lugn och fridfull liksom.
Klara hittade en smart lösning till att ta med sig sin vinmugg. 

grillkväll

Kom nyss hem från en supermysig grillkväll. Erik gjorde goda grillspett och jag och klara en italiensk potatissallad med kapris, asgott! Sen kom resten av gänget och drack öl. Väldigt lyckad kväll. Jag är full och glad. Ska sova nu så jag orkar planera allt till sittningen i morgon.

Insamling Tanzania

Jag och Emma startar härmed en insamling till Tanzania. Vårt mål är att samla ihop till en rullstol till en av de handikappade på ett center nära byn. Det är många behövande och kan vi hjälpa en av dem så är det fantastiskt. Ett exempel är en man som är förlamad i underkroppen som tvingas släpa sig fram. Hjälp oss ge honom eller någon av de andra en rullstol! Hör av er om ni vill bidra! 50 kr räcker till att klä ett barn från topp till tå. En lunch räcker alltså till att ett barn slipper frysa. Det är värt det. Hör av er!!!


Helgsaker

Kom precis hem från Camilla, vi har bakat rabarberpaj och myst lite. Det var mening var att vi skulle se Wallander men det blev lite mycket snack. Men desto trevligare det!

Kul annars att jag fortfarande känner mig trött och bakis från i fredags. Det var nog den roligaste kvällen på länge. En stor korridorsfest, eller typ alla-korridorer-i-hela-flamman-fest. Det vart som en enda stor festival med massor med folk som dansade på innegården och härjade i alla korridorsrum. Sjukt kul!
Annars borde jag ha pluggat i helgen, men är så jäkla trött på plugg nu. Men det är bara att hålla ut, 1,5 vecka till sen blir det lov. Hallelulja!

Lyx

Idag har vi ätit lyxig mat. Gravad lax! Mums alltså. Jag som skulle var snål. Men äsch då, lite vardagslyx är tillåtet i alla fall en gång i veckan.

Idag fick jag även mina och Emmas reselakan på posten! Whi, mer och mer kan kryssas för på checklistan. Nu kan man snart börja räkna ned. Ganska kul också att INUG, ingenjörer utan gränser tydligen ska dit samtidigt som oss. Sammanträffande idag när jag träffade Amaru och han sa; Nej jag ska inte till peace and love, jag är i Tanzania då. Jag blev lite paff. Det roliga är att dom ska till Zanzibar samtidigt som oss. Sjukt kul. Se you there!
Man kanske ska gå med i INUG och få planera och åka på roliga resor. Värt att fundera på!

Designprojekt

Börjar komma till slutet av skolan och slutet av vårt diabetesprojekt. Så himla kul projekt! Vi har kommit fram till ett riktigt roligt koncept som innebär att man kan hålla sitt insulin varmt när man är ute kalla vinterdagar. Insulinet mår nämnligen inte bra av att frysa. Nu har vi utvecklat en termosliknande produkt som innehåller reglerande värmeslingor som gör att det alstras värme och sedan hålls kvar genom att det är en termos. Drivs på batteri! Nu är vi dessutom vid det roligaste delen, skissa och formge! Whi. 

Gårdskanin

Vi har fått en liten gårdskanin. Nog är det redan känt att det är mycket harar här i ryd men att en av dem har sin favoritplats på vår gård var något nytt. Igår när jag tittade ut såg jag den sitta och mumsa på maskrosbladen i regnet, sen satt han där ett par timmar och burrade ihop sig. På kvällen var den borta och vi trodde inte direkt han skulle vara tillbaka idag. Men tro det eller ej han var här i morse igen! Vi har kastat ut lite morot. Hoppas han får känn på den snart.

Stick i armen

Precis hemkommen från Vaccinationsmottagningen. Jag och Emma har vaccinerat oss emot Hepatit och Tyfoid. Så nu ska vi väl förhoppningsvis inte bli sjuka i Afrikat. Ikväll blir det plugga, ligger efter i matten. Känns inte bra, men mycket som ska göras nu sista veckorna. Men snart är det lov i alla fall! Tre veckor! Helt sjukt! Whi!

Emy i dimman på Valborg

Beat the drum

Kom hem från Gbg idag och hemma väntade ett paket från volontärresor. Karta, en bok och lite övrig info. Det börjar kännas mer och mer på riktigt. Jag börjar verkligen fundera på vad jag vill bidra med under mina veckor i Tanzania. Kanske ta med ett fotbollsnät och bygga ett mål till barnen så det kan spela fotboll på riktigt, eller ta med garn och lära dem göra kompisarmband. Sådant tror jag är uppskattat, saker som kanske inte hjälper dem med hälsan men som får dem att känna sig som barn. Jag och Marcus tittade nyss på Beat the drum, om en föräldralös pojke i Sydafrika, och nu längtar jag verkligen efter att få göra en insats för några av dessa barn.

Om det föresten är någon som har en liten leksak, tröja eller en slant över. Säg till! Tar gärna med det jag får plats med i bagaget.

Valborg på Chalmers

Igår gjorde jag och Emy göteborg. Jag handlade ett linne och lyckades glömma påsen två gånger så vi fick gå tillbaka och leta, ganska klantigt. Efter det fick Emy ta påsen. Som paus i shoppandet satt oss på en uteservering och drack en var sin öl, i solen skulle jag vilja skriva men det var tyvärr inte så varmt, men helt okej då vi hade filtar. Senare hade vi tänkt titta på Chalmers Cortége men det regnade så fruktansvärt så vi såg bara 3 första vagnarna så vi gick hem och lagade god middag istället.

Senare var det dags för Chalmersfesten som var asstor med dansgolv för alla smaker verkligen. Vi hoppade hoppborg, drack massa öl, tittade på The Sounds och dansade järnet inne på schlagergolvet. Det var grymt. Sen klämde vi i oss en var sin hamburgare och tog oss hem runt 2 tiden.
En rolig valborg helt enkelt!


I kväll blir det middag hos Anton. Lax med kulsås står på menyn!

RSS 2.0