Ny sambo

Börjar bli planer för hösten och jag har redan fått en ny sambo! Nygårs och jag ska ta över hans brors 3:a då han drar utomlands! Woho! Så spikat från och med nu, Linkan i höst med plugg och jäkla massa fester i vår nya trea i Ryds Allé.


What a primadonna

I veckan har det hunnits med lite kretivitet också. Fick inspiration från en modebild i en elletidning. Mycket färger och kontraster. 

 

 

 


Bye bye Linkan

Japp då var det dags. Igår jobbade jag sista dagen på mcdonalds, vilket var jäkla slitit. Sen kom Ma hit och vi åkte till Ikea följt av att gå på restaurang i stan där vi åt några sushi och drack ett glas vitt. Det var nog faktiskt den godaste sushi jag ätit någon gång, fisken var helt underbar.

 

Nu ska jag och Jack snart åka och hämta upp Ma ute i Berg hos kusinen och sedan bege oss hemmåt. 

 

 

 


Zenit eller korvstroganoff?

funderar på att gå upp och käka lunch på zenit på skolan med mattis och marcus. Grejen är bara att vi har sån jäkla god korvstroganoff kvar i kylen sen igår så det skulle ju sitta fint att stanna hemma och käka med. Men å andra sidan är det roligare att få komma ut på nått idag. Ja, det är vad det blir.

Goldfever

Igår va det livat här i Linköping. Det var Goldfeverfest på kårallen och vi var aspepp. Vi letade fram utsvängda jeans, köpte mönstrade skjortor och satt på oss converseskorna för att fånfa 70talet så bra som möjligt. Väl där möttes vi av mikrofonfrillor, klänningar och 70-talsmusik. Askul!

 

Jerk lånade mina utsvängde levis, dom satt som ett smäck. Marcus klippte av ett par jeans till shorts. Mattis hittade läckraste stickade tröjan på myrornas. Jesper körde på mockaväst. Själv körde jag på vida jeans och multimönstrad skjorta. Vi var läckra.

 

Här är charlies änglar.


Delad förstaplats

Sista dagen på fotokursen idag och guess what, jag och gammelgubben kom på delad förstaplats i fototävlingen! Jag trodde knappt mina öron när han sa det. Motivationen var att jag hade haft bäst kreativitet och gubben hade haft bäst variation och historia. Jag som gick och grubblade så länge för att jag inte var riktigt nöjd med min insats. Dom skrattade åt fisken i glaset.

 

Fick precis besked från HL-display också, jag kommer börja jobba nästa måndag, så en vecka kvar av linköping och lediga sköna dagar. Jag ska njuta!

 

 


Hjälp mig

Igår när jag fotade lite glas fick jag ett tips om att stoppa ner en aquariefisk i glaset. Så jag tog ett stort vinglas och håven för att försöka fiska upp en rackare. Det var ett jäkla projekt att få tag på någon och när jag väl fick upp en så sprattlade den nästan ur glaset. Djurvän som jag är klarade jag inte av att se på den stackarn och släppte fort i den igen. Dock så ångrade jag mig och tänkte, äsch den överlever nog ett litet tag i glaset, så jag försökte fånga upp en igen. Denna gång hade alla fiskar bra gått och gömt sig och det tog ett jäkla tag. Men sen fick jag upp en rackare som fick stå ut med lite blixtar. Dock vågade jag aldrig ha i karamellfärg i glaset, tål fiskar det?

Såklart var den fisken jag fångade upp en riktigt tråkig typ som bara ville simma nedåt i glaset och inte runt som andra fiskar skulle gjort. Why?

Korten blev inte så bra. Skulle varit en gul fisk, den här mörkblå var bara tråkig och färglös.


Laddar upp med tuggben och hundgodis

Idag ska jag och Jack åka till Linköping och vi ska åka tåg. Första gången jag åker med hund så det kan bli jäkligt spännande. Jag hoppas verkligen han kommer sköta sig och inte gnälla eller bajsa på golvet eller så. Vore ju lite pinsamt om det hände en olycka, lukt som sprider sig längs vagnen... Äh ska nog gå bra. Jag ska ladda upp med tuggben och hundgodis så han kan roa sig med nått!

Full fart Birk

Jag Ma och Pa var ute och fikade i skogen i söndags. Vi skulle hämta Jack ute hos farmor och tog en sväng om korsån och ryggen för att få se lite natur på vägen. Självklart hade vi alla en kamera med oss, Pa värstingvarianten och jag och Ma båda en av hans äldre modeller. Eftersom det var så mycket snö så gick vi inte längre än 2 meter från vägen och satt oss och fikade i solen. Inte så likt min familj då man ska gå minst en mil innan man är värdig fikat...

Sen började vi alla springa runt och ta kort, vi såg nog ut lite som japaner som aldrig sett snö förut. Måste varit en jäkla rolig syn.

Här är i alla fall Birk i lite action. Det är så djup snö för honom stackarn.



nöjesliv är att dricka cocktaildrinkar


Vad säger ni, duger detta som nöjeslivs till fotokursen på torsdag?


Totalomvändning

Happ då flyttar man tillbaka till falun och jobbar helttid på HLdisplay då. Det blev snabba vändningar! Men man tackar inte nej till ett heltidsjobb i min situation. Så det vart en kort vistelse i Linkan men kommer nog tillbaka till hösten igen till plugget!

Kommer sakna mina nya sambos men blir nog att jag hänger där några helger framöver i alla fall.

Tuff vecka

Happ då var veckan på skandiabanken över. Jag fick skippa morgondagen för att åka hem till Falun. Yes! Ska bli mysigt att komma upp till norr igen. Träffa jack och birk, ma och pa och resten av högen.

 

Sjukt trött nu efter att ha pluggat ekonomi och gått på föreläsningar en hel vecka, men nu är det upp till bevis istället nästa vecka om jag klarar ringa till kunderna. Kan bli ett jäkla projekt med första kunden! Puh. 

 

Nu är det sovdags och imorgon bär det av till Falun. hejdå linkan för en stund!

 

 

 

 

 

 


Första dagen på skandia

Första utbildningsdagen på skadiabanken idag. Ett gäng på 23 studenter och så jag. Åldern låg ju runt 23 så jag var yngst och minst erfaren av ekonomi kändes det som, man va sjutton, det tar jag ikapp! Dock är halv 9 till 5 med endast föreläsningar fett drygt om man är van att sova till 11 och slappa största delen av dygnet, men det var rätt roligt ändå. Jag kommer lära mig mycket om ekonomi och det kan ju vara nyttigt inför framtiden även om jag slutar som analytiker eller vem vet vad.

 

Nyss åt jag och marcus ett helt glasspaket själva så nu är jag mätt och belåten och ska sova. En dag imorgon också. 

 

 

 

 

 

 


Målning

Senaste veckan har jag målat lite på de fina dukar jag fick av marcus. Jag tycker mest om att avbilda människor så det blev en målning av marcus drickandes kaffe.

Dock behöver den finslipas lite och handen ska målas ordentligt. Tanken var först att allting skulle gå i grått. Men ju längre jag målade desto mer färg la jag in, lite blåa och bruna inslag. Men mestades är det väldigt gråblek. När jag satt upp bilderna såhär bredvid varandra ser jag ju faktiskt att de inte alls är så lika, lite väl mycket till höknäsa och käken är lite för lång och glasögonen sitter i fel vinkel, men va fan det är ju det här som är konst. Lite förvrängd verklighet, inte sant?

En bild på färdigt resultat kommer.

vad är nöjesliv?

Nöjesliv kallas den form av sällskapsliv som försiggår i offentliga sammanhang, på restauranger. nattklubbar, biografer och så vidare.

Jag har fått i uppgift på fotokursen att fotografera nöjesliv. Jag försöker vrida och vända och kommer på något roligt inom nöjesliv. Men vag är det egentligen? Det första man tänker på är ju krogen och nattlivet, men det borde ju vara så mycket mer. Enligt wikipedia är det ju sällskapsliv på ofentliga platser. Vilket tycker jag kan innebära en fika med tjejerna, shopping på stan, gå på konsert och mycket mer. Det känns osm om det handlar mycket om vänskap, kanske ska jag tolka det så att jag ska ta riktiga vänskapsbiler helt enkelt?

Har ni nå tips? och något som kan vara jäkligt intressant och roligt att visa upp för fotogruppen?

Hamburgeskador

Idag har jag bara jobbat och jobbat. Började 11 imorse och slutade 20.00 och imorgon ska man upp igen till 11. Det jäkla skönt och känna att man gjort något! Äntligen säger min kropp! Men just nu känns det i varenda muskel. Benen och fötterna värker och handerna är stela av allt hamburgepackande. Men det är samtidigt skönt. Nästa vekca blir det heltid på skandiabanken också, det blir en pers.

 

Nu ska jag malin och jesper se på en komedi! Välförtjänt.

 

 


Män som hatar kvinnor

Det vart bio tillslut ändå. Jag tyckte filmen var riktig bra faktiskt. I början var den lite seg men den blev bättre och bättre och man störde sig mindre och mindre på Mikael Nyquist. Gillar inte honom som skådespelare men okej han skötte sig hyffsat. Jag hade dock tänkt min Mikael Blomkvist som en snygg och attraktiv jornalist och det levde ju inte Nyquist upp till direkt... den får bra poäng för att det var jäkligt spännande i slutet.

4 av 5.


bio ikväll?

Typisk seg dag idag. Jag sov till 11 vilket gör att jag blir sjukt seg och inte orkar göra nått. Sen satt jag vid datorn och käkade frukost tills marcus kom hem från skolan vid 12-tiden. Då gick vi ut och sprang, även fast jag var sjukt seg så kom vi i alla fall runt långrundan. Såhär efteråt är det sjukt skönt, nu har man åtminstone gjort något. Nu funderar jag på vad man ska ta sig till ikväll. Vi funderade på bio, Män som hatar kvinnor går ju nu. Men varken jag eller marcus har råd egentligen så det kanske inte är så smart trots allt. men jag säger som marcus; man ska inte tänka på pengar, det kan man göra när dom är slut. 

 

 


glamrockparty

Var hos malin på glamrock/vasaloppsparty. Malin hade tema glamrock och Fred, killen, hade vasaloppstema så ja, det var allt från våfflat hår, tights och leopard till hellehansenväst, skidbyxor och pannband. Men det var skoj. Jag gick dock aldrig ut på Hg. Jag och C gick hem vid halv ett och satt oss i köket och fikade och snackade skit. Han är en skön kille jesper C, jäkligt skön.

Vad tycker ni om min rosa glamstjärna?

 

 

 


RSS 2.0