the blind side

En pojke växer upp utan far och en drogmissbrukare till mor. Han blir fråntagen sin mor och flyttas från hem till hem som han ständigt flyr från. Han får ingen chans till skolgång även fast han har talang. Till en dag då någon upptäcker honom på gatan, tar in honom till sitt hem och ger honom en ny chans till livet, hjälper honom på fötter. Han blir upptäckt som amerikansk fotbollsspelare där han så gott som köttar alla i sin väg och lyckas tillslut med lite hjälp komma in på collage.

En film baserad på en verklig händelse. Sådant gillar jag. En redan känslosam film blir ännu mer rörade om man vet att det faktiskt inte bara är påhitt utan att det faktiskt bygger på någon verkligt. Tänk vad mycket vi kan göra för att hjälpa andra som har det svårt. Allt för få gör något, och jag med. Är man kanske för egoistisk? Eller tror man bara inte på det? Kanske tycker man det är någon annans ansvar?
I alla fall en bra film. Se den. Jag gillade den!

Dagen med stort H

Dagen vi alla har väntat på är här, Alla hjärtans dag! Whiho eller nått. Som jag skrev förut skulle jag ta fram hjärtstekpannan och göra lite söta pannkakor, men jag upptäckte att vi inte hade tillräckligt med mjölk så det blev inget...

Dagen har i alla fall varit mysig. Jag har målat på min tavla och tittat på OS. Sen tog jag och Marcus en promenad i solskenet och såg en supersöt liten näppmus. När vi kom hem lagade vi linsoppa och en riktigt kladdig kladdkaka. Nu ska vi se The blind side. Mysipys.

Alla hjärtans dag

Ganska överskattat eller? Då känner man bara att man måste klämma fram någon present fast man egentligen inte vill. Är det inte roligare att ge bort en present rent spontant mitt på året? Mycket mer uppskattat dessutom. Äsch, jag tar nog fram hjärtstekpannan i år igen och gör lite hjärtpannkakor. Nu vet du älskling, det blir pannkakor till frukost på söndag.

Årets första semla

Det är inte Fettisdagen idag men ändå så åt jag och Klara en varsin fet semla i C-sam. Och det gjorde vi istället för att gå på lektionen i produktionssystem. Fy på oss. Men det är ju ändå fredag och semlor är gott och produktionssystem är tråkigt. Plus att jag är förkyld. Då är det okej att skippa en lektion för en semla. Eller?

En kul grej är dagböcker då man endast skriver ett ord per dag. Det kan ju bli väldigt svårt att hitta ett ord som förklarar hela dagens känsla eller händelser i ett, men då får det nog vara dagens största och mest väsentliga händelse som får styra. Dagens ord blir som ni kanske förstår; Semla.

E-hairs nya modellkatalog

Happ då var man kändis. Hah, nä men iallafall med i en frisyrkatalog! Check it out; http://www.e-hair.nu

blogga mer

Funderar på om man ska bli lite seriös med bloggen och skriva lite oftare? Får se om jag orkar styra upp det.

Flamman och

En aktiv helg återigen. Fick finbesök av syrran så visade henne stan och så lunchade vi en sväng. På kvällen åkte vi till en i klassen och käkade finmiddag och förade lite för att senare gå till Flamman och skaka loss. Det var riktigt trevligt! Kul att se sis, saknat dig ju! Idag har jag varit smått bakis och bara varit hemma. Har bland annat lagat vegetarisk lasagne och ätit glass med chokladsås. Smaskens.
Imorgon är det en superlång dag, vi går från 8-19. Och det tråkiga är av halva dagen har vi produktionssystemsteknik. Inte det roligaste kursen vi läser direkt.
Annars är livet som det ska.

RSS 2.0