En dag i Falu stad



Falun

Hemma i Falun igen. Känns skönt. Dock är det massor med snö här vilket jag inte riktigt tänkte på när jag tog skinnjackan på mig hem... Smart. I Linköping är det barmark och vägarna börjar torka upp riktigt fint medans här lyser asfalten med sin frånvaro. Lite segt, det är ju påsk, då ska det vara smält.

Roade mig med lite redigering på vägen hem.

Påsklov

Påsklov äntligen. Även fast det finns några saker till att göra innan man verkligen kan slappna av så är det lov, underbart! Imorgon blir det Falun vilket känns riktigt skönt även fast jag var där för senast en vecka sen.

För att fira påsklov så var det lite fest igår. Fredagen började med fredagspub i baljan där vi köpte en massa fredagsbrickor (3 öl och chips för 60kr). På hemvägen var vi lagom glada och jag åkte i snödrivan två gånger då Nygårds körde kast med liten Ida. Men ingen skada skedd. Vidare åkte vi till hemköp för att handla middag som för övrigt blev asgod. Ceasarsallad, räkröa, baquetter, fruksallad, ost och kex. Ingen struktur alls, vi bara handlade det vi tyckte lät asgott. Efter middagen åkte gick vi några hus bort till Sofias inflyttsfest vilket var grymt kul. Idag känns det att jag var ute igår. Lagomt trött men inte alltför bakis.

Lägg inte undan kniven

Jag skulle precis ta min dagliga leverpastejmacka och öppnade smörpaketet. Då möttes jag av detta:

Jag lägger alltid av någon anledning kniven i disken efter att jag använt den, vilket gör Marcus rasande. Vi har nämnligen bara två smörknivar och lägger man dem i disken varje gång förstår ni att dom snabbt är slut...
Förklaringen till att jag lägger den i disken är att jag tar leverpastej med den efter jag har smörat, och då kan jag ju inte lägga den i smöret igen.

Glad

Idag är jag glad. Jag är så pepp på livet och allt vad det innebär! Efter att ha sett Nollefilmen (filmen från nolle P) längtar jag till sommaren så man kan ut och luncha i solen, dricka en bärs, dansa loss till slagsmålsklubben på München Hoben och bara gå i T-shirt. Även om våren kommer bli tung med mycket plugg så kommer det tusan att bli sjukt kul, det är jag helt säker på. Idag har jag faktiskt insett att det inte spelar så stor roll om jag missar någon tenta, det viktigaste är att jag lär mig något. Vi ska ju trots allt jobba med detta när vi tagit examen och då spelar det ingen roll om man gjort om tentan tre gånger, utan faktiskt vad som verkligen gått in så man kan använda det. Gör man den tre gånger lär det ju garanterat gått in något...

Peace and Love 2009, taggade för Pete Doherty

Skidspelen

Hemma igen. Jag och Jack tåg en tågtur hem till Falun och har var superduktig. Jag var en stolt hundägare då konduktören kom fram och sa att han var en riktigt duktig hund som inte stör någon. Då blir man lite glad. Förvånansvärt vad folk blir trevliga när man har hund. Hundtricket funkar!
Idag blir det skidspelen på Lugnet, kommer bli mys i solskenet med varm oboy och bästis!

It´s very complicated!

Första föreläsningen i envariabelanalys 2 avklarad och gissa vad. Vår nya föreläsare är typ halvrysk och bryter sin engelska på fin ryska. Härliga tider. Sen skakar han så så mycket att han nästan tappar pennan och skriver r som ser ut som z. Och det blir inte mindre komplicerat av att han säger: This i very complicated! hela tiden. En föreläsare ska optimistiskt säga att det är lätt så man kanske kan få lite hopp i början av kursen, inte att det är assvårt och komplicerat då tappar man ju greppet på en gång. Så med andra ord, det kommer bli en tuff vår...

Nu ska jag och Klara ut på en promenad med Jack.

Det går bra nu

Jo, gick bra igår. Kändes helt okej. Men är som vanligt när jag är ny på ett ställe så känner jag mig lite osäker på mig själv. Måste tränas bort! Jag ska i alla fall tillbaka dit på fredag så är ju ett tecken på att dom inte avskyr mig:)

Idag är det skola igen och nya kurser, Envariabelanalys 2 men även en produktutvecklingskurs, blir skoj!

Fjärilar i magen

Har sovit aslänge i natt, när jag räknade ihop blev det 16 timmar totalt. Så jag känner mig riktigt utvilad. Jag försöker att bli av med förkylningen en gång för alla! Hoppas det fungerar. Nu snart mitt i kureringen ska jag iväg och Provjobba på Uteliv. Är lite små nervös då provjobb verkligen känns som om dom testar en. Men ska nog gå bra. Önska mig lycka till! Nu måste jag gå till bussen!

the one with the studies

Envariabel avklarad och bara mekaniktentan kvar. Ska bli sjukt jäkla underbart på måndag eftermiddag. Då ska jag äntligen försöka bli kvitt min förkylning. Vädret är underbart och man bara längtar ut och springa på asfalten som faktiskt har tinat fram. Nu tror jag våren verkligen är på väg! Synd bara att ma inte kan ge sig ut men halsont. Men äsch, vi kör en pizza på det istället. Jag och Marcus ska för första gången på hela tiden jag bott här beställa pizza med hemkörning. Kommer bli asgott.




En dag av plugg

Ja, nu är det tenta-P igen och nog märks det allt. Plugg dag och natt. Godis och fika tillåts oftare då man måste belöna sig själv för slitet. Mindre träning då man är för ambitiös och prioriterar plugget. Och det skönaste är att man inte behöver känna sig tvingad att gå upp till skolan till 8. Även fast man går upp tidigt på mornarna för att plugga så gör man det för att vill, inte för att man känner att man måste. Det är skönt. Efter dagens plugg så känner jag mig nu värd att slappa i soffan men lite kladdkaka! Mumsi mumsi!
Plugga plugga pluggaaa

Alice i underlandet

Igår var vi ett helt gäng från klassen och såg Alice i underlandet. Med höga förväntningar innan vart man lite besviken, även fast den var riktigt bra. Den var konstig men väldigt mysig, och med det onda och goda och mycket fantasi blev får den en 4. Jonny Depp gör det riktigt bra, utan honom hade filmen inte varit i den klass den var.

En trevlig fredagkväll men andra ord. Idag ska vi har våran efterlängtade drinkkväll här hemma och jag funderar på att baka cheesecake. Skulle inte sitta helt fel! Men innan dess blir det plugg.

Från vardagsrummet: "vi har en hora vid bordet!"

Jag sitter och tappert försöker plugga denna tisdag kväll. Men sak ska jag säga er att det är inte lätt när det sitter ett gäng killar i vardagsrummet och skriker vi har en hora vid bordet. Verkar vara någon slags lek och förlorar man skriker man "vi har en hora vid bordet". Dom verkar dock ha väldigt kul! Men att bli avbruten av hora mellan envariablerna gör inte direkt talen lättare...

Jag såg haren men Jack såg den innan

Vaknade jäkla tidigt i natt, hunden skulle ut vid 5. Släppte ut honom på balkongen och sov i en och en halv timme till då det var dags att gå upp. Ut på prommis med Jack i snövädret. Ja det snöar igen som ni kanske förstår. Jag blir tokig, jag som trodde det höll på att bli vår. I alla fall fick Jack springa lite fritt i skogen, då det helt plötsligt dyker en hare upp mitt framför mig på stigen. Åh no! tänkte jag men det var försent, Jack hade redan sett den. Tur bara att det var asmycket snö för han gav upp ganska fort då han sjönk ner till magen i varje steg. Hare kom lätt undan!


RSS 2.0