en lugn vecka

Den har veckan har varit superlugn. Vi hade egentligen tankt att aka till pucket men det blev andrade planer eftersom det kom lite ovantade incidenter. Det har varit ganska daligt vader denna vecka, vilken kanske ar bra for mitt ben eftersom det inte blir sa mycket stranden.

Igar var jag ute pa tur med en av vara thaipolare. Akte runt pa Lanta och jag sag fina vyer, massa apor och mangrovetrask! Men efter halva turen borjade det sporegna och vi blev sa jakla blota och kalla. Men det var kul fast det regnade. Det jobbiga var bara nar man kom hem och var riktigt blot och gick in i duschen, just fan, vi har inge varmvatten. Da var det riktigt kallt att duscha. annars har det gatt bra med endast kallvatten, det ar ratt skont nar det ar varmt ute!

Igar sag vi foresten en asstor orm! Tyvarr sag vi den fran en overvaning och hann inte ner innan den kralade in i skogen men det var riktigt stor och laskig. Boh sa att det kunde varit en kobra. Tank er, en riktig kobra! Shit, jag och Sofia blev alldeles exalterade over detta. Innan hade vi bara sett doda ormar. Men gladjen overgick snart i radsla att en av dessa bamsingar skulle hitta hem till lovely lanta och bita oss i benet.





18 oktober - dagen vi helst vill glomma

I lordags lag det nan slags skugga over oss. Allt gick fel, precis som om vi blev straffade.


Borjade med att vi gick upp tidigt for att aka till gymmet. Gick bra tills en riktig snuskhumer till gubbe satt sig och stirrade in genom fonstret nar jag tranade brostmusklerna. Va fan var hans preblem liksom. Nar jag gav honom en arg blick fick jag tillbaka ett snuskigt flin. Jag ryser, helst skulle man vilja ga dit och nita honom.

Efter traningen gasade vi hem pa mopparna och at lite mat pa vagen for att sedan aka ner till stranden och gassa. Pa stranden la vi oss pa nagra solstolar som ar for uthyrning om man inte handlar nagot i baren. Sa jag gick upp for att kopa en islatte. Efter fem minuter nar jag satt mig kom en arg thailandare och sa att jag inte fick sitta dar om jag inte kopte nagot i hans bar, vilket jag trode jag hade gjort. Men tydligen var det tva baren precis bredvid varandra och han var apsur for att jag hade kopt av grannen. For att gora honom nojd gick Emy upp och kopte en shake. Det gick inte langre an nan minut till sa hade jag spillt ut hela latten i sanden. Synden straffar sig sjalv huh?

Senare flyttade vi oss tillen annan bar och Emy gick upp for att kopa en cola. Innan hon ens hinner stalla ner colan sa spiller hon ut den. Pust.

Pa eftermiddagen bestammer jag mig for att ga och fa manikyr ocksa pa ett stalle dar dom tjatat dag ut och dag in pa att vi ska ga. Jag bestallde en fransk manikyr och betalade ganska mycket overpris for att vara i thailand. 30 svenska kronor. :P I alla fall sa gick jag darifran med en kladdig javla manikyr som bade jag och kusin agnes kunde ha gjort battre sjalva. Besviket akte vi hem fran stranden.

Framat kvallen sag vi fram emot en oppningsfest pa en reaggebar i stan, med gratis kak och mycket folk. Nar vi kom ner hade den blivit installd av nagon kontig anledning. Hap tankte vi da, nu far det var nog pa den har dagen. Vi gar och tar en efteratt och aker hem och sover. Sa vi gick vidare till en bar langs stranden och tog en pannkaka och lite frukt. Det drojer inte lange innan det borjar osregna. Vi sitter kvar och vantar pa att regnet ska sluta, men forgaves. Tillslut  drar vi i alla fall eftersom baren vill stanga och vantar pa att vi ska ga hem. Ut i regnet och upp pa mopparna.

Da hander det som inte far handa. Det ar apmycket lera och moppen glider at sidan, jag och Emy ligger i en hog i leran och garvar. Backspegeln gick sonder men ingen skada skedd, trodde vi. Nar vi gatt med moppen en stund ser jag att jag bloder apmycket pa benet, jaklar jag har fatt ett skrubbsar tankte jag. Vi kommer in i bungalown och i ljuset ser jag ett 6-7 cm langt jack i benet. Jag far nan slags chock och pallar inte att titta pa det. Sofia ringer Bow som far skjutsa oss till sjukhuset pa andra sidan on.

Efter nagra sprutor, lite rengoring och 10 stygn aker vi hem igen. Antibiotika och paracetamol i en vecka, sen ar jag nog back in buisness!


Som sagt, en dag vi garna glommer men som som nog alltid kommer minnas.


Emys blogg

Glom inte kika in syrrans blogg och hennes resdagabok, dar finns mer detaljerat vad vi gjort!

Emscatwalk.blogg.se

emyyy pa resdagboken

Koh phagna

I mandags akte vi over till ostsidan av thailand for att besoka on Koh phagna. Varfor vi akte hit var egentligen bara for full moon partyt som var i tisdags. Det var en jalva fest, som en fet fetival pa stranden. Man kunde bara ga och ga och folket minskade aldrig. Och da var det lagsasong nu, kan vara tre ganger sa mycket folk.

Men jag foralksade mig inte sa mycket i festen, nastan lite for mycket folk och for mycket crazy people. Men on, helt underbar. Hit kan jag absolut aka igen. Dagarna spenderades vid bungalown som lag precis pa stranden sa det var bara att ga upp pa morgonen och ut i sanden, kopa sig en bananshake och bara gassa pa. Igar klattrade Bow, sofias van fram Koh lanta, upp i en palm och plockade ner cocosnotter. Var forsta gangen jag fick testa farsk cocosnot, mycket smarrigt! Sen fick jag en gratis rundtur pa on pa moppe med surfar-Joe, varldens mest posotiva person.  Kvallarna spenderade vi pa standen med BBQ och ol, hur schysst som helst.

Nu sitter vi och vantar pa farjan in till fastlandent och sedan vantar en busstur tillbaka till Lanta. Bilder kommer i helgen.

Kram och puss!

Party pa Klapa Klump bar








Lovel lanta

Nu är vi på Koh lanta. Vi har hunnit med att sola två dagar och gått på beachparty igår. Gratis käk, fireshow och mycket  roliga människor. Igår lyckades jag bränna mig så nu ser jag lite ut som en krabba, men va fan. Idag regnar det så jag kan vila skinnet lite.


världens konstigaste glass.

Still in Bangkok

Still dag 5.

Okej, idag har vi gjort Bangkok. Vi har akt runt i en liten tuktuk hela dagen for att besoka lite tempel och det beromda guldbuddahn, en marknad och det stora shoppingcentret MBK. Mycket haftigt att se. Vid stayn fick man kopa sig en bur med 5 faglar och slappa ut, vilket skulle betyda lycka.


Tjejerna slapper ut sina faglar i friheten! Lycka till oss.

Vi har shoppat lite idag, lite skjortor, solbrillor, en klocka och sant. Sen hoppade jag in och klippte av mig mitt risiga har, sa nu ar det kort! Blev faktikt rikigt bra och kostade bara 70 kr.


Var kara Tuktuk som vi akt runt med hela dagen. Mycket rolig att aka i! Men det var sjutton livsfarligt ibland...


Sjukt mycket bilar har, och folk kor da som idioter.

Snart ska vi ut och festa loss lite medans vi ar i storstan. Dansa dansa daaansaa! Imorgon aker vi ned mot krabi. whi!


Bangkok

5 okt, dag 3

Vi har klarat oss anda hit. Wow! Nu ska vi ut och gora stan och aka var fortsa tur pa en tuk tuk!
Igar var vbi ute och at och drack drinkar och ol for knappt en drink hemma. Helt otroligt billigt.
Nu gar den korta tiden ut, men vi hors snart!


Hejhej Thailand!

Nu kommer det första inlägget från äventyret!

Dag 1. 3 oktober.

Hoppade på tåget 05.21 från Falun. Kramade morfar och Birk hejdå och hoppade på. Kom till sthlm strax efter 8, fördrev lite tid på centralen och tog oss ut till Bromma. Här har vi suttit ett jäkla tag nu och det börjar bli segt. Nu vill vi åka! Har hunnit med en film på Ipoden, en latte, 1,5 timmes sömn på en soffa och lite läsning. Fortfarande mer än 1 timme kvar.

Hittills har det inte hänt så mycket, jag har bara lyckats skapa aslång kö till toan när jag pudrade näsan lite för länge,10 stycken arga gubbar blängde på mig när jag kom ut, och i tullen glömde jag ta av mig väskan och mobilen och jag framstogs som om jag aldrig flygit förut. Vadå vad är tull? Äh, ett gott skratt i alla fall!



RSS 2.0