Livet i Tanzania

Snart har en vecka gatt och vi har hunnit med otroligt mycket redan. Vi har bott pa ett mycket mysigt och valdigt lokalt stalle pa ostra kusten pa Zanzibar. Stallet heter Bwjue och ar ett valigt lugnt stalle utan sa mycket folk och turister. Vi var de enda turisterna och levde darfor som lokalbefolkningen vilket var hur mysigt som helst. Vi traffade Saleh och Bill som jobbade pa hotellet som senare blev vara vanner och visade oss mycket vad on hade att erbjuda. Saleh var lite av var personliga guide. Varje dag fick vi farsk fisk eller squid som Saleh som var kocken tillagat. Han lagade alltid supergoda ratter. Vi har snorklat, simmat med delfiner och sett den speciella colobusapan som bara kan hittas pa Zanzibar. Vi har aven varit i Stone Towm och besokt marknader och sma affarer. Sjalvklart har vi ocksa badat i det otroligt varma havet och solat oss lite bruna.

Kul ar att vi redan lart oss lite swahili sa vi kan halsa och fraga hur folk mar och saga till nar vi inte forstar. Folk ar sa otrolitg trevliga har, alla ar valdigt hjalpsamma och tar hand om varandra aven fast de inte kanner varandra bra. Ett helt annat beteende an i Sverige. Jag gillar det har, det ar underbart!
Just nu ar vi i Dar es Salaam och vi har traffat det andra volontarerna och var projektledare. Det verkar vara ett roligt ganglattsamma manniskor. Idag hr vi haft sightsing i Dar och besokt et museum och en marknad. Imorgn tidigt beger vi oss innat i landet mot Mikumi National Park for en natt och sedan vidare mot Mafinga och vart mal. Har hort att det ar stor chans att se chita i parken sa jag ser verkligen fram emot morgondagen.
Inga storre incidenter har hant, endast en tusenfoting i sangen och en gecko pa vaggen. Emma har dock kannt sig lite magsjuk idag. Vi tror det var for vi at indisk mat igar. Vi hoppas hon mar bra imorgon igen.
Nu gar tiden ut och det ar dags att bege sig hem till hotellet. Kram pa er alla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0